Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Εξόρυξη και περιβάλλον

Τσιακμάκης, Βασίλειος

Οι επιχειρήσεις εξόρυξης, αντιμετωπίζονται από τους περιβαλλοντολόγους και τους προστάτες του περιβάλλοντος ως υπαίτιοι προβλημάτων. Αναμφίβολα οι εξορύξεις μετάλλων και κάρβουνου έχουν προκαλέσει σε διάφορους βαθμούς περιβαλλοντική καταστροφή σε περιοχές όπου γίνεται η εξόρυξη, οι οποίες συνήθως βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Σε αστικές, αγροτικές και περιοχές των προαστίων των γεωργικών κοινωνιών, οι εργάτες των λατομείων, των ορυχείων χαλικιού και συγκεκριμένων εργοστασιακών ορυχείων, θεωρούνται οι πιο προφανείς και σημαντικοί υπαίτιοι της καταστροφής. Η ανησυχία βρίσκεται στη διπλή εμφάνιση φυσικών και αισθητικών αποτελεσμάτων που είχαν οι εξορύξεις τους επάνω στη γη που χρησιμοποιήθηκε ως βασική πηγή. Η εξόρυξη είναι προσωρινή στην επιφάνεια της γης και για αυτό το λόγο είναι παροδικής φύσεως. Αν και τα εν ενεργεία ορυχεία οποιαδήποτε στιγμή δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο άλλες μορφές χρήσης της γης, εντούτοις δραματικά αλλάζουν το τοπίο και αφήνουν τα σημάδια της χρήσης εμφανή. Έτσι, τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης και του τερματισμού είναι περισσότερο εμφανή στο ευρύ κοινό.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον - Μόλυνση
Ορυχεία και ορυκτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.