Σχεδιασμός επίπλου κουζίνας σε CAD πρόγραμμα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Σχεδιασμός επίπλου κουζίνας σε CAD πρόγραμμα

Τσαπανίδου, Παρθένα

Στις κουζίνες η εργονομική τοποθέτηση των ραφιών και των ντουλαπιών έχει πρωταρχική σημασία για τη λειτουργικότητα τους. Το άτομο που κινείται στην κουζίνα δεν πρέπει να κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια για να προσεγγίσει αντικείμενα που βρίσκονται τοποθετημένα στα ντουλάπια και στα ράφια. Για αυτόν τον λόγο τα ράφια στα ντουλάπια σχεδιάζονται έτσι ώστε να τοποθετούνται σε σημεία που η νοικοκυρά να τα φτάνει χωρίς να σηκώνεται στις μύτες των ποδιών της. Ως μέγιστο ύψος ραφιού με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά θεωρείται το 1.80 μ. από το δάπεδο. Ένα κλασσικό ερώτημα όσον αφορά την κατασκευή είναι το αν πρέπει να κατασκευαστεί με τον παραδοσιακό τρόπο, που επιβάλλει επιλογή μασίφ ξύλου, ή να κατασκευαστεί από «μοντέρνα» υλικά, όπως η μελαμίνη και ο βακελίτης. Η σύγχρονη παραγωγή και οι κατασκευές έχουν να προτείνουν εξ ίσου ποιοτικές λύσεις για παραδοσιακά ή μοντέρνα υλικά, μια που η τεχνολογία είναι σε, θέση να δώσει με νέες αξιόπιστες μεθόδους παραγωγής που εφαρμόζει, απεριόριστη ποικιλία σχεδίων, χωρίς περιορισμούς στους χρωματισμούς και την υφή της εξωτερικής επιφάνειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.