Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Τα Ελληνικά κρασιά

Φουντή, Γεωργία

Μέσα από αυτήν την εργασία προσπάθησα να βρω και να δώσω μια γενική εικόνα που αφορά το κρασί (όπως π.χ. την εξέλιξή του μέσα στο χρόνο, την θέση του στην ελληνική και παγκόσμια αγορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, οι προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμισή του κ.τ.λ.) και που ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει καθώς πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο κρύβει μέσα του ολόκληρη την ελληνική παράδοση. Είναι ένα προϊόν που συνδέεται με τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, τον πολιτισμό αλλά και την οικονομία του ελληνικού κράτους. Εργαλεία χρήσιμα για την εύρεση όλων αυτών των στοιχείων υπήρξαν κάποια βιβλία που έχουν κατά καιρούς γραφεί για το κρασί και την ιστορία του, διάφορες εφημερίδες και περιοδικά με αφιερώματα στο συγκεκριμένο προϊόν, οι μαρτυρίες κάποιων ανθρώπων καθώς επίσης και μέσω του διαδικτύου. Η ιστορική εξέλιξη του κρασιού, ξεκινώντας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, το ποιοτικό δυναμικό που χαρακτηρίζει τους ελληνικούς αμπελώνες καθώς και η έκταση που αυτοί καταλαμβάνουν, η παρουσίαση των περιοχών όπου καλλιεργείται το αμπέλι και παράγεται το κρασί, οι κατηγορίες στις οποίες αυτά διακρίνονται είναι στοιχεία που πλαισιώνουν το πρώτο κεφάλαιο και δίνουν μια γενική εικόνα για την Ελλάδα ως αμπελουργική χώρα. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι πραγματικά αξιόλογες προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους οινοποιών, αμπελουργών και διάφορων άλλων φορέων μέσω του προγράμματος των ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με κύριο στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την παγκόσμια αναγνώριση των ελληνικών κρασιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.