Η επίδραση της διαφήμισης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η επίδραση της διαφήμισης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών

Μουρουζίδου, Ντιάνα

Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι να περιγράψει τη λειτουργία της διαφήμισης, τα είδη της και την επίδραση που έχει στη συμπεριφορά και το χαρακτήρα των παιδιών στη σύγχρονη εποχή. Συνοψίζοντας την έρευνα σχετικά με την επίδραση της διαφήμισης στο παιδί , κρίνεται αναγκαίο να εκτεθούν ορισμένα συμπεράσματα και διαπιστώσεις . Τα διαφημιστικά μηνύματα που προβάλλονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο σύνολό τους , έχουν τεράστια ισχύ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και κατ ’επέκταση στην συμπεριφορά του ευρύτερου κοινού στο οποίο απευθύνονται. Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται να γίνει στην απήχηση που έχουν στα παιδιά , λόγω της ιδιαιτερότητας της ψυχολογίας και του χαρακτήρα τους. Παρόλο που ο θεσμικός ρόλος της διαφήμισης είναι να καλύπτει τις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας για ενημέρωση και πληροφόρηση σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία σε όλους τους τομείς δράσης του νέου ανθρώπου , στην πράξη ο ρόλος αυτός αποτελεί ζητούμενο.

Thesis
NonPeerReviewed

Προσωπικότητα
Διαφήμιση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.