Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μάνατζμεντ και ηγεσία

Λάππα, Μαρία Θ.

Αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι η προσέγγιση στη διαφορά ανάμεσα στη συμπεριφορά των ηγετών και μάνατζερς οι οποίοι τείνουν να υιοθετούν απρόσωπες στάσεις όσο αναφορά τους στόχους. Οι στόχοι του μάνατζερ ξεπηδούν από τις επιθυμίες τους, οι ηγέτες ρίχνουν το βάρος στις ευκαιρίες ενώ οι μάνατζερ στα προβλήματα. Οι μάνατζερς ενεργούν για να περιορίσουν τις επιλογές τους, γιατί μέσα από περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις μπορεί να παρθεί μία απόφαση. Οι ηγέτες αντίθετα προσεγγίζουν τα μακροπρόθεσμα προβλήματα και σε ιδέες που κρατούν ανοιχτές τις πόρτες σε νέες προοπτικές. Η ηγεσία είναι μέρος του μάνατζμεντ όχι όλη η ιστορία. Οι μάνατζερς έχουν επίσημες θέσεις,σχεδιάζουν, οργανώνουν και ελέγχουν πόρους, αλλά ο πρωταρχικός ρόλος(του-της) ηγέτη είναι να επηρεάσει τους άλλους να πετύχουν, με δική τους θέληση, προσδιορισμένους στόχους.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηγεσία
Μάνατζμεντ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.