Κατασκευή ασύγχρονου τροφασικού κινητήρα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Κατασκευή ασύγχρονου τροφασικού κινητήρα

Ραϋμόνδος, Κωνσταντίνος
Σαρουσαββίδης, Μιχαήλ

Οι επαγωγικοί κινητήρες ονομάζονται και ασύγχρονοι γιατί δεν κινούνται με σύγχρονη ταχύτητα περιστροφής όπως οι σύγχρονοι κινητήρες. Τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικών μηχανών είναι ασύγχρονες μηχανές. Η ασύγχρονη μηχανή χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σαν κινητήρας αλλά κάθε κινητήρας που είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο μπορεί να μετατραπεί αυτόματα σε ασύγχρονη γεννήτρια εάν η ροπή φορτίου του κινητήρα αντικατασταθεί με κινούσα ροπή. Οι ασύγχρονοι τριφασικοί κινητήρες υποδιαιρούνται σε δύο κύριες κατηγορίες, τους κινητήρες με βραχυκυκλωμένο δρομέα και τους κινητήρες με δακτυλιοφόρο δρομέα. Οι ασύγχρονοι κινητήρες είναι κινητήρες γενικής χρήσης και χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις, δηλαδή όπου δεν απαιτείται σταθερός αριθμός στροφών και είναι επιτρεπτή σε μεταβολές του φορτίου μικρή αυξομείωση του αριθμού των στροφών. Οι κινητήρες αυτοί και ιδίως οι κινητήρες βραχυκυκλωμένου δρομέα επιβλήθηκαν των άλλων τύπων κινητήρων, διότι είναι πολύ απλοί στην κατασκευή τους και συνεπώς οικονομικοί, εύκολοι στη συντήρηση, ασφαλείς στη λειτουργία και έχουν καλό βαθμό απόδοσης. Οι μεγαλύτεροι ασύγχρονοι κινητήρες χρησιμοποιούνται στους μετατροπείς συχνότητας 16 2/3 Hz - 50 Ηζ (εώς 50 MW)mi κατά περίπτωση στην κίνηση αντλιών και συμπιεστών.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.