Η ΚΑΠ στον ελληνικό αγροτικό τομέα: μια κριτική παρουσίαση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η ΚΑΠ στον ελληνικό αγροτικό τομέα: μια κριτική παρουσίαση

Σερέτης, Χρήστος

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι ένα μεγάλο επίτευγμα στην ιστορία της γεωργίας, γιατί είναι η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινής πολιτικής για ένα τομέα της οικονομίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ως επιστήμη η Αγροτική Πολιτική εξετάζει τις αρχές , του στόχους και τα εφαρμοζόμενα μέτρα της πολιτικής στο γεωργικό τομέα, καθώς και τι συνέπειες των μέτρων και τις ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις. Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελείται από σύνολο κανόνων και μηχανισμών, που ρυθμίζουν την παραγωγή, το εμπόριο και την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας όλο και μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Περιγράφει ένα σύνολο νόμων σχετικών με την γεωργία και την διακίνηση αγροτικών προϊόντων και όλες τις εκβάσεις που προκύπτουν, όπως η σταθερότητα των τιμών, η ποιότητα των προϊόντων, η επιλογή προϊόντων, η χρήση του εδάφους και η απασχόληση στον αγροτικό κλάδο.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινή Αγροτική Πολιτική
Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.