Ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων

Οικονόμου, Σπύρος

Η συγκεκριμένη εργασία, φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή του πιο σημαντικού πόρου που υπάρχει : του ανθρώπινου παράγοντα, στην επιχείρηση, στην εργασία και τελικά στην ίδια τη ζωή.Ταυτόχρονα ζούμε σε μια κοινωνία, όπου οι μη στερούμενοι, που αποτελούν το 1/3, στη κορυφή της οικονομικής κλίμακας, περιέρχονται σε ακόμη καλύτερη κατάσταση ενώ οι άποροι, το χαμηλότερο 1/3 της κλίμακας, γίνονται ακόμη φτωχότεροι, γεγονός που εγκυμονεί εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους κοινωνικών αναταραχών. Όλα αυτά δεν έχουν σκοπό να αποτελέσουν μια πεσιμιστική απόδοση της σημερινής κατάστασης. Όταν γίνεται λόγος για "ρεαλισμούς" εκεί τη σκυτάλη παίρνει η διαμορφωμένη πραγματικότητα και όχι η εικονική αισιοδοξία. Άλλωστε μια τέτοια θεώρηση μας αφαιρεί τη δυνατότητα σύλληψης του κυρίαρχου νοήματος, για το λόγο ότι ο άνθρωπος δεν αποτελεί τη παθητική αντανάκλαση ενός πανίσχυρου και απρόσωπου κοινωνικού μηχανισμού, αλλά παίζει έναν ενεργητικό ρόλο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μια πολύ σημαντική αυτονομία : δεν καθρεφτίζει, απλώς, την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά τη χτίζει, τη δημιουργεί, την αναπλάθει.

Thesis
NonPeerReviewed

Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.