Το άγχος και το stress στην εργασία και τις εργασιακές σχέσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Το άγχος και το stress στην εργασία και τις εργασιακές σχέσεις

Τσέπουρα, Θεοδώρα

Το άγχος δεν μπορεί να έχει θετικές συνέπειες εν τούτοις για ένα διοικητικό στέλεχος ή για όποιον συναλλάσσεται με εργαζομένους, η γνώση των αιτιών πρόκλησης άγχους και οι σωστές διαδικασίες επιλογής ,εκπαίδευσης και «συμμόρφωσης» μπορούν να το προλάβουν και να το ελαττώσουν. Αν υποφέρουμε από εξαιρετικό άγχος ,η αλλαγή δεν είναι μια προαιρετική επιλογή. Η ευτυχία και η ισορροπία μας εξαρτώνται από αυτή. Όταν πραγματοποιηθεί, επιφέρει χαλάρωση των πιέσεων, ριζικές μεταβολές στο χαρακτήρα και την διάθεση μας και μια καινούργια προσέγγιση της ζωής ,που ωφελεί και εμάς και αυτούς που ζουν και εργάζονται γύρω μας. Όσον αφορά το στρες αν αναγνωρίσουμε την ανάγκη να το αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας , έχουμε κάνει το πρώτο βήμα προς την επιτυχή καταπολέμηση του. Άλλα και η αναγνώριση πρέπει να ακολουθηθεί από αποφασιστικότητα και υπομονή. Πρέπει με αποφασιστικότητα να ακολουθήσουμε την αληθινή εικόνα του εαυτού μας και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές που θα μας στηρίξουν όταν τα πράγματα δυσκολέψουν. Και η υπομονή είναι όμως απαραίτητη αφού οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη., πρόκειται για μια μακροχρόνια διαδικασία που χαρακτηρίζεται πολλές φορές από υπαναχωρήσεις και παρεκκλίσεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργασιακές σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.