Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Η απεργία

Βακονδίου, Μαργαρίτα

Η απεργία αποτελεί τη μαχητικότερη έκφραση, την αιχμή» των εργατικών αγώνων. Ως κοινωνικό φαινόμενο πολεμικής των αποχειροβιώτων (όπως αναφέρονται στις πρώτες νομοθεσίες οι εργαζόμενοι) προλεταρίων για την κατάκτηση, διατήρηση και βελτίωση των δικαιωμάτων τους, αντιμετωπίστηκε από τις νομοθεσίες των διαφόρων κρατών κατά ομοιόμορφο σχεδόν τρόπο και πέρασε από διάφορα στάδια. Στην πρώτη φάση, η απεργία ήταν ποινικό αδίκημα, και κατά των απεργών απειλούνταν ποινικές κυρώσεις. Στη δεύτερη φάση, καταργείται η ποινικοποίηση της απεργίας, οπότε η έννομη τάξη ανέχεται την απεργία, αλλά δεν την αναγνωρίζει νομοθετικά. Επακολουθούν οι φάσεις της νομοθετικής, πρώτα, και της συνταγματικής, έπειτα, αναγνώρισης της απεργίας ως δικαιώματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργατικό δίκαιο
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.