Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Στρουθοκάμηλος

Τσιανάκα, Μαρία

Η έκρηξη του ενδιαφέροντος για την εκτροφή της στρουθοκαμήλου, ξεκίνησε στις αρχές του 1980 και επεκτάθηκε ραγδαίως με επιχειρήσεις «πυραμιδικής μορφής» σε πολλά μέρη του κόσμου, εταιρείες εμπορίας αναπαραγωγικού υλικού ενήλικων στρουθοκαμήλων που πουλούσαν πτηνά σε εξωφρενικές τιμές πολλές φορές δεκαπλάσιες από τις σημερινές. Και αυτό βασιζόμενο σε έναν ανεδαφικό ισχυρισμό μέσα σε ένα κλίμα άγνοιας και έλλειψης ενημέρωσης. Βασικά ξεκίνησε η διατύπωση ότι η παραγωγικότητα του συγκεκριμένου πτηνού σχετίζεται με ένα μεγάλο αριθμό, ότι από κάθε θηλυκό πτηνό, θα παράγονταν και θα επιβίωναν μέχρι το στάδιο της σφαγής τουλάχιστον 40-50 πτηνά ετησίως. Αν και κάποιοι τοποθετούσαν το ύψος της παραγωγής στο επίπεδο των 25-30 πτηνών ετησίως. Αρκετοί παραγωγοί στην Δυτική Ευρώπη ή στη Νότιο Αφρική, λόγω του ότι δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα αναμενόμενα κέρδη, προσπάθησαν να εξάγουν τα πτηνά που ανέτρεφαν σε «νεοφώτιστες χώρες», όπου μία από αυτές κατέληξε να είναι η Ελλάδα, η οποία αποτελεί ακόμη «ελκυστική αγορά» για τους πωλητές αναπαραγωγικού υλικού. Λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού των υποψηφίων αγοραστών στην Ευρώπη, οι τιμές των πτηνών αυτών έχουν πέσει σημαντικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Στρουθοκάμηλος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.