Εξέλιξη του εμπορίου νωπών αγροτικών προϊόντων και η σημασία του στην οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Εξέλιξη του εμπορίου νωπών αγροτικών προϊόντων και η σημασία του στην οικονομία

Χαραλαμπίδου, Ειρήνη

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει ποικίλες ανακατατάξεις στην διάρθρωση του εμπορίου και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων χωρών. Οι πολιτικές εξελίξεις, από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (2000), την ίδρυση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (1995) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1993), καθιστούν την εμπορική σκηνή μια ευμετάβλητη αρένα εμπορικών ροών όπου άλλες χώρες αναδύονται και επωφελούνται από τις εξελίξεις ενώ άλλες μένουν στο παρασκήνιο χάνοντας τη θέση που κατείχαν. Ο αγροτικός τομέας δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από όλες τις συνεχείς εξελίξεις και κυρίως ο κλάδος του εμπορίου νωπών αγροτικών προϊόντων, καθώς τα οπωροκηπευτικα αποτελούν για την ελληνική και παγκόσμια γεωργία, τομέα ζωτικής σημασίας τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική άποψη. Η παρούσα εργασία ξεκινάει με την αναφορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ο οποίος αποτελεί πλέον τον σημαντικότερο εξελιγμένο κρατο-κεντρικό οργανισμό. Τονίζονται οι κύριοι στόχοι του ΠΟΕ, οι αρχές στις οποίες στηρίζεται ο οργανισμός, καθώς και τα καθήκοντα που του ανατεθήκαν μετά την αναθεώρηση του.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινή Αγροτική Πολιτική
Αγροτικά προϊόντα
Λαχανικά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.