Μέσα επικοινωνίας και βουλευτικές υποψηφιότητες στην ελληνική περιφέρεια: Νομός Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Μέσα επικοινωνίας και βουλευτικές υποψηφιότητες στην ελληνική περιφέρεια: Νομός Κοζάνης

Σαββουλίδου, Ανατολή

Στην πολιτική επικοινωνία, οι τεράστιες επικοινωνιακές δυνατότητες που παρέχουν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ) αξιοποιούνται εποικοδομητικά, με σκοπό τη χάραξη της επικοινωνιακής πολιτικής. Η πολιτική δύναμη της τηλεόρασης και η ραγδαία αύξηση της τηλεοπτικής πολιτικής διαφήμισης είναι πλέον αναμφισβήτητα, τα έντυπα μέσα και το διαδίκτυο, τα τελευταία κυρίως χρόνια αποτελούν χρήσιμα εργαλεία του πολιτικού μάρκετινγκ. Σχετικά με το σχεδιασμό και τη διάθεση επικοινωνιακού υλικού ανάλογα με τη φύση τους διαχωρίζονται σε έντυπα (διαφημιστικά φυλλάδια, αφίσες) και οπτικοακουστικά (τηλεοπτικό υλικό, ραδιοφωνικά μηνύματα, μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Τη γενική ευθύνη σχεδιασμού της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και το σχεδιασμό της πολιτικής επικοινωνίας στο μεσοδιάστημα των εκλογικών αναμετρήσεων έχει η ομάδα πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εργασίας προέκυψε ότι τα σημαντικότερα επικοινωνιακά εργαλεία που χρησιμοποιούν είναι τα έντυπα μέσα και συγκεκριμένα τα διαφημιστικά φυλλάδια. Είναι βέβαιο ότι τα επικοινωνιακά μέσα που χρησιμοποιούνται από τους βουλευτές καθορίζονται από την ηλικία του πολιτικού και συνεπώς από το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Πολιτικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.