Αποτελέσματα από τη χρήση νέων μέσων και πρακτικών στις βιολογικές καλλιέργειες του Ν. Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Αποτελέσματα από τη χρήση νέων μέσων και πρακτικών στις βιολογικές καλλιέργειες του Ν. Κοζάνης

Χριστοδούλου, Αναστασία

Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι να δείξει ότι η χρήση νέων μεσών και πρακτικών βοηθάει ως προς το να έχουμε καλύτερα ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά προϊόντα, πράγμα το οποίο αποσκοπεί σε πιο κερδοφόρες εκμεταλλεύσεις. Αυτό επιτεύχθηκε με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου σε τριάντα (30) βιολογικούς παραγωγούς. Στα πρώτα κεφάλαια της εργασίας γίνεται αναφορά στις εισαγωγικές έννοιες της βιολογικής γεωργίας, καθώς επίσης και για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα ιστορικά στοιχεία των καλλιεργειών, όπως και με τους εχθρούς και τις ασθένειες που προσβάλουν τις βιολογικές καλλιέργειες των αμπελιών και των ροδάκινων. Έπειτα, ακολουθεί η παρουσίαση των νέων και παραδοσιακών μέσων, καθώς και των πρακτικών που χρησιμοποιούνται σε μια καλλιέργεια. Στο τέλος της εργασίας παρουσιάζονται τα εμπειρικά στοιχεία της έρευνας.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογία τροφίμων
Αμπέλια - Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.