Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και Κοινή Αγροτική Πολιτική, εξελίξεις και προβλήματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και Κοινή Αγροτική Πολιτική, εξελίξεις και προβλήματα

Χριστοπούλου, Αθηνά

Το εμπόριο των γεωργικών προϊόντων είναι εδώ και μερικά χρόνια οργανικά ενταγμένο στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, και οι πολιτικές για τη γεωργία δεν μπορούν πλέον να ασκούνται βάσει αποκλειστικά «εθνικών» κριτηρίων. Η παρούσα εργασία προσπαθεί να εξετάσει το διεθνές εμπόριο των γεωργικών προϊόντων στο ευρύτερο πλαίσιο των υπό εξέλιξη εμπορικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες μετά από τη Γεωργική Συμφωνία που επιτεύχθηκε στο «Γύρο Ουρουγουάης» εξελίσσονται στο πλαίσιο του «Γύρου Doha ». Σκιαγραφεί την αντιπαράθεση των απόψεων των βασικών «πρωταγωνιστών » στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις και τις συγκρούσεις συμφερόντων που αυτές υποκρύπτουν, ενώ παράλληλα εκθέτει τη στρατηγική που ακολουθεί η ΕΕ στις διαπραγματεύσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις διαρκείς πιέσεις για αλλαγή της φιλοσοφίας, των στόχων και των μέσων της ΚΑΠ. Η εργασία ολοκληρώνεται με τις αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τη γεωργία το 1992 (αναθεώρηση Macsharry), οι οποίες έλαβαν πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα που συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλεονασμάτων. Στην συνέχεια, ακολουθεί η νέα μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2000», καθώς και των διαγραφόμενων μελλοντικών προοπτικών.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις
Κοινή Αγροτική Πολιτική
Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.