Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή οίνου

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2004 (EN)
Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή οίνου

Τσολάκου, Μαρίνα

H ασφάλεια των τροφίμων έχει άμεση σχέση με την υγεία του ανθρώπου άρα είναι ένα θέμα σοβαρό. Η ύπαρξη οποιασδήποτε ανεπιθύμητης ουσίας που μπορεί να οφείλεται σε χημικούς, φυσικούς ή/ και μικροβιολογικούς κινδύνους, είναι δυνατόν να καταστήσει το τρόφιμο αυτό επικίνδυνο για κατανάλωση. Γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητο να αναγνωριστούν όλοι αυτοί οι πιθανοί κίνδυνοι και να ελαττωθούν ή να εξαλειφθούν από την παραγωγική διαδικασία. Η ασφάλεια των τροφίμων εκτός από τους καταναλωτές έχει τεράστια σημασία κα για τους παραγωγούς. Το να μην καταφέρνει ο παραγωγός να εξασφαλίσει την ασφάλεια του προϊόντος του, μπορεί να σημαίνει τεράστιες αρνητικές οικονομικές συνέπειες που επηρεάζουν τις πωλήσεις της επιχείρησης αλλά μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε νομικές κυρώσεις από το κράτος. Για να αποφευχθούν όλα αυτά, τόσο ο παραγωγός όσο και ο καταναλωτής προσβλέπουν σε ένα σύστημα που θα εφαρμόζεται από τις επιχειρήσεις σε όλη την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των τροφίμων.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)