Η παραγωγή και εμπορία του κρασιού στην Ελλάδα. Η περίπτωση της περιοχής των Μεσογείων του Ν. Αττικη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η παραγωγή και εμπορία του κρασιού στην Ελλάδα. Η περίπτωση της περιοχής των Μεσογείων του Ν. Αττικη

Αντωνίου, Σπύρος

Η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια, η Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, καθώς η Κρήτη, όπως και τα Μεσόγεια αποτελούν αξιόλογες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα παρατηρείται δραματική αύξηση των εισαγωγών, που κάνει η χώρα μας και οφείλεται κυρίως στις ελλιπείς ή ανεπαρκείς προσπάθειες από ελληνικής πλευράς. Η χώρα μας δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται με την «ελληνοποίηση» των εισαγόμενων κρασιών και την έλλειψη μέτρων ικανών να την καταπολεμήσουν. Η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι κύριες προμηθεύτριες χώρες της Ελλάδας σε κρασί. Όσο αφορά τις εξαγωγές, το τελευταίο έτος η μείωσή τους ήταν ραγδαία και οι φόβοι για τη δημιουργία αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου την επόμενη χρονιά είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Η προσφορά - ζήτηση κρασιού στα Μεσόγεια βρίσκεται σε στασιμότητα και σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ποσοστό των εισαγωγών είναι μηδέν, ενώ εκλείπουν και οι εξαγωγές.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.