Η παραγωγή και εμπορία του κρασιού στην Ελλάδα. Η περίπτωση της περιοχής των Μεσογείων του Ν. Αττικη

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2004 (EN)
Η παραγωγή και εμπορία του κρασιού στην Ελλάδα. Η περίπτωση της περιοχής των Μεσογείων του Ν. Αττικη

Αντωνίου, Σπύρος

Η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια, η Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, καθώς η Κρήτη, όπως και τα Μεσόγεια αποτελούν αξιόλογες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα παρατηρείται δραματική αύξηση των εισαγωγών, που κάνει η χώρα μας και οφείλεται κυρίως στις ελλιπείς ή ανεπαρκείς προσπάθειες από ελληνικής πλευράς. Η χώρα μας δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται με την «ελληνοποίηση» των εισαγόμενων κρασιών και την έλλειψη μέτρων ικανών να την καταπολεμήσουν. Η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι κύριες προμηθεύτριες χώρες της Ελλάδας σε κρασί. Όσο αφορά τις εξαγωγές, το τελευταίο έτος η μείωσή τους ήταν ραγδαία και οι φόβοι για τη δημιουργία αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου την επόμενη χρονιά είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Η προσφορά - ζήτηση κρασιού στα Μεσόγεια βρίσκεται σε στασιμότητα και σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ποσοστό των εισαγωγών είναι μηδέν, ενώ εκλείπουν και οι εξαγωγές.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)