Η αγορά των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η αγορά των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Παπαστεφανάτος, Αντώνιος Κ.

Η εργασία αυτή έχει ως στόχο την ανάλυση των βιολογικών προϊόντων καθώς και την ανάπτυξη τους στις αγορές της Ελλάδας και της Ευρώπης αντίστοιχα. Με τον όρο βιολογικά αναφερόμαστε σε προϊόντα τα οποία παράγονται χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων ή άλλων ορμονών. Για την καταπολέμηση των επιβλαβών οργανισμών, στις βιολογικές καλλιέργειες, χρησιμοποιούνται άλλοι ακίνδυνοι οργανισμοί οι οποίοι δρουν παρασιτικά και ελέγχουν τους πληθυσμούς των παθογόνων. Ακόμη, εξετάζονται έννοιες όπως η θρεπτική αξία, τα οφέλη αλλά και κάποια στοιχεία χρήσιμα για την αναγνώριση και την ταυτοποίηση των βιολογικών τροφίμων. Επίσης, γίνεται λόγος για την σημαντική ανάπτυξη προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας τόσο στη χώρα μας όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και στους παράγοντες στους οποίους οφείλεται το γεγονός αυτό. Τέλος, γίνεται αντιληπτό ότι οι καταναλωτές δίνουν όλο και περισσότερη σημασία στα προϊόντα που μπαίνουν στο τραπέζι τους. Σαν συνέπεια όλων αυτών παρατηρείται η στροφή μεγάλης μερίδας του καταναλωτικού κοινού παγκοσμίως προς τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος και συνάμα αποτελούν ποιοτικότερη επιλογή σε σχέση με τα συμβατικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.