Οι αλλοιώσεις στα συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του κατά την επεξεργασία τους

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2010 (EN)
Οι αλλοιώσεις στα συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του κατά την επεξεργασία τους

Λογοθέτης, Ιωάννης

Το αίγειο γάλα είναι πιο εύθραυστο και πιο ντελικάτο συγκριτικά με το αγελαδινό και το πρόβειο. Επηρεάζεται εύκολα αρνητικά από την ακατάλληλη διατροφή των ζώων, από τους ακατάλληλους χειρισμούς αυτών προτού και κατά την άμελξη, από τη μη ικανοποιητική καθαριότητα των σκευών άμελξης, των δοχείων συλλογής και των παγολεκάνων του γάλακτος καθώς και από τους ακατάλληλους χειρισμούς κατά την μεταφορά του. Για την παραγωγή γάλακτος καλής ποιότητας πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω παράμετροι: Διατροφικά συστατικά του γάλακτος (σύνθεση του γάλακτος). Αριθμός σωματικών κυττάρων του γάλακτος (συσχέτιση με τη μαστίτιδα). Μικροβιακό φορτίο του γάλακτος που σχετίζεται με τις πρακτικές υγιεινής. Νοθεία και κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών. Οσμή, γεύση, άρωμα, εμφάνιση και θερμοκρασία του γάλακτος.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)