Οι αλλοιώσεις στα συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του κατά την επεξεργασία τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Οι αλλοιώσεις στα συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του κατά την επεξεργασία τους

Λογοθέτης, Ιωάννης

Το αίγειο γάλα είναι πιο εύθραυστο και πιο ντελικάτο συγκριτικά με το αγελαδινό και το πρόβειο. Επηρεάζεται εύκολα αρνητικά από την ακατάλληλη διατροφή των ζώων, από τους ακατάλληλους χειρισμούς αυτών προτού και κατά την άμελξη, από τη μη ικανοποιητική καθαριότητα των σκευών άμελξης, των δοχείων συλλογής και των παγολεκάνων του γάλακτος καθώς και από τους ακατάλληλους χειρισμούς κατά την μεταφορά του. Για την παραγωγή γάλακτος καλής ποιότητας πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω παράμετροι: Διατροφικά συστατικά του γάλακτος (σύνθεση του γάλακτος). Αριθμός σωματικών κυττάρων του γάλακτος (συσχέτιση με τη μαστίτιδα). Μικροβιακό φορτίο του γάλακτος που σχετίζεται με τις πρακτικές υγιεινής. Νοθεία και κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών. Οσμή, γεύση, άρωμα, εμφάνιση και θερμοκρασία του γάλακτος.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.