Ο κλάδος του οίνου και οι εξαγωγικές του προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ο κλάδος του οίνου και οι εξαγωγικές του προοπτικές

Ψύλλου, Ασημίνα
Αθανασά, Θεοδώρα

Η εργασία αυτή παρουσιάζει στοιχεία του κρασιού από την αρχαιότητα, την παραγωγή - παρασκευή του οίνου ανά περιοχή και είδος, τα είδη του κρασιού και οι << ζώνες Ο.Π.Α.Π. >>. Δίνει έμφαση στην συνολική εξαγωγική -εισαγωγική παρουσία, στα δίκτυα διανομής τις μεθόδους προώθησης καθώς και στα προβλήματα, που υπάρχουν και στον τρόπο επίλυσης τους. Ακόμα, χρησιμοποιούνται πίνακες, μέσω των οποίων να υπάρξει μια καλύτερη πληροφόρηση για την αύξηση - μείωση παραγωγής - κατανάλωσης των ελληνικών περιφερειών, κατανόηση της συνολικής παραγωγής - κατανάλωσης των ειδών του κρασιού καθώς και τα στατιστικά στοιχεία των εισαγωγών -εξαγωγών του ελληνικού κρασιού. Τα αποτελέσματα αυτών, δείχνουν την σταδιακή μείωση της συνολικής παραγωγής και κατανάλωσης του ελληνικού κρασιού, ενώ στο πίνακα εισαγωγών - εξαγωγών παρατηρούμε πώς οι εξαγωγές της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες από τις εισαγωγές της με συνέπεια το εμπορικό ισοζύγιο να είναι πλεονασματικό για την χώρα μας. Επίσης, ενώ έγιναν προσπάθειες από την πλευρά μικρών επιχειρήσεων για την προβολή -προώθηση του κρασιού δεν ευδοκίμησαν λόγω έλλειψης πόρων εξαιτίας της ύπαρξης μεγάλου ανταγωνισμού από άλλες χώρες. Τέλος παρουσιάζεται τα διάφορα συμπεράσματα που προέκυψαν από την συλλογή στοιχείων.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.