Ο κλάδος του οίνου και οι εξαγωγικές του προοπτικές

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2008 (EN)
Ο κλάδος του οίνου και οι εξαγωγικές του προοπτικές

Ψύλλου, Ασημίνα
Αθανασά, Θεοδώρα

Η εργασία αυτή παρουσιάζει στοιχεία του κρασιού από την αρχαιότητα, την παραγωγή - παρασκευή του οίνου ανά περιοχή και είδος, τα είδη του κρασιού και οι << ζώνες Ο.Π.Α.Π. >>. Δίνει έμφαση στην συνολική εξαγωγική -εισαγωγική παρουσία, στα δίκτυα διανομής τις μεθόδους προώθησης καθώς και στα προβλήματα, που υπάρχουν και στον τρόπο επίλυσης τους. Ακόμα, χρησιμοποιούνται πίνακες, μέσω των οποίων να υπάρξει μια καλύτερη πληροφόρηση για την αύξηση - μείωση παραγωγής - κατανάλωσης των ελληνικών περιφερειών, κατανόηση της συνολικής παραγωγής - κατανάλωσης των ειδών του κρασιού καθώς και τα στατιστικά στοιχεία των εισαγωγών -εξαγωγών του ελληνικού κρασιού. Τα αποτελέσματα αυτών, δείχνουν την σταδιακή μείωση της συνολικής παραγωγής και κατανάλωσης του ελληνικού κρασιού, ενώ στο πίνακα εισαγωγών - εξαγωγών παρατηρούμε πώς οι εξαγωγές της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες από τις εισαγωγές της με συνέπεια το εμπορικό ισοζύγιο να είναι πλεονασματικό για την χώρα μας. Επίσης, ενώ έγιναν προσπάθειες από την πλευρά μικρών επιχειρήσεων για την προβολή -προώθηση του κρασιού δεν ευδοκίμησαν λόγω έλλειψης πόρων εξαιτίας της ύπαρξης μεγάλου ανταγωνισμού από άλλες χώρες. Τέλος παρουσιάζεται τα διάφορα συμπεράσματα που προέκυψαν από την συλλογή στοιχείων.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)