Η εξέλιξη της αιγοπροβατοτροφίας στον Νομό Φλώρινας την τελευταία δεκαετία (1999-2009)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η εξέλιξη της αιγοπροβατοτροφίας στον Νομό Φλώρινας την τελευταία δεκαετία (1999-2009)

Κεβρεκίδης, Κωνσταντίνος

Ο Νομός Φλώρινας είναι ένας καθαρά γεωργοκτηνοτροφικός νομός με περισσότερο ανεπτυγμένη τη Ζωική Παραγωγή και με κύριες εκτροφές την βοοτροφία και την αιγοπροβατοτροφία. Οι κτηνοτρόφοι είναι, ως επί το πλείστον, μεγάλης ηλικίας. Τα εισοδήματα τους είναι, γενικά, χαμηλά και στηρίζουν την επιβίωση τους κυρίως στις οικονομικές ενισχύσεις (εξισωτικές αποζημιώσεις, επιδοτήσεις κλπ.) του Υπουργείου Γεωργίας και της Ε.Ε. Έχουν προβλήματα με την χαμηλή παραγωγικότητα των ζώων, προβλήματα εμπορίας (χαμηλές τιμές στο αγελαδινό γάλα, λόγω υψηλού μικροβιακού φορτίου, ανταγωνισμός από εισαγωγές αμνοεριφίων στις περιόδους αιχμής, όπως στην περίοδο του Πάσχα) και συχνά αναγκάζονται να δώσουν σε πολύ χαμηλές τιμές τα παράγωγα των εκτροφών τους στην αγορά. Παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας δεν υπάρχει προθυμία εκ μέρους των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, κυρίως λόγω των χαμηλών εισοδημάτων, που εξασφαλίζει ο κλάδος αυτός, του κοινωνικού προβλήματος των κτηνοτρόφων και των ιδιαίτερα σκληρών απαιτήσεων της από πλευράς εργασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.