Η χρήση των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων : οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παραγόμενου κρέατος

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2015 (EN)
Η χρήση των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων : οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παραγόμενου κρέατος

Μιχαλάκας, Αντώνιος

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η χρησιμοποίηση των υποπροϊόντων των γεωργικών βιομηχανιών, ως εναλλακτικών πηγών θρεπτικών ουσιών στη διατροφή των αγροτικών ζώων αποτελεί μια ενθαρρυντική προοπτική και αντικείμενο πολυάριθμων ερευνητικών μελετών. Η διερεύνηση δυνατότητας χρησιμοποίησης των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή των αγροτικών ζώων επιβάλλεται λόγω του ότι παράγονται μεγάλες ποσότητες και αποτελούν σημαντικό ρυπογόνο παράγοντα. Σκοπός της έρευνας αυτής ήταν η μελέτη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (χρώμα, οσμή, γεύση, τρυφερότητα, εύχυμο, ινώδες, περιεκτικότητα σε λίπος, επίγευση και συνολική αποδεκτικότητα) κρέατος ορνιθίων στη διατροφή των οποίων είχαν προστεθεί αποξηραμένα στέμφυλα οινοποιίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσθήκη στεμφύλων οινοποιίας σε συγκεντρώσεις 2,5 - 10 g/Kg τροφής στο σιτηρέσιο κρεοπαραγωγών ορνιθίων δεν επηρέασε αρνητικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κρέατος. Ειδικότερα, η προσθήκη στεμφύλων οινοποιίας σε συγκεντρώσεις 5 -10 g/Kg τροφής μπορεί να επηρεάσει θετικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρέατος.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Κρέας
Πτηνοτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015-03-12


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)