Η χρήση των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων : οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παραγόμενου κρέατος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η χρήση των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων : οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παραγόμενου κρέατος

Μιχαλάκας, Αντώνιος

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η χρησιμοποίηση των υποπροϊόντων των γεωργικών βιομηχανιών, ως εναλλακτικών πηγών θρεπτικών ουσιών στη διατροφή των αγροτικών ζώων αποτελεί μια ενθαρρυντική προοπτική και αντικείμενο πολυάριθμων ερευνητικών μελετών. Η διερεύνηση δυνατότητας χρησιμοποίησης των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή των αγροτικών ζώων επιβάλλεται λόγω του ότι παράγονται μεγάλες ποσότητες και αποτελούν σημαντικό ρυπογόνο παράγοντα. Σκοπός της έρευνας αυτής ήταν η μελέτη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (χρώμα, οσμή, γεύση, τρυφερότητα, εύχυμο, ινώδες, περιεκτικότητα σε λίπος, επίγευση και συνολική αποδεκτικότητα) κρέατος ορνιθίων στη διατροφή των οποίων είχαν προστεθεί αποξηραμένα στέμφυλα οινοποιίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσθήκη στεμφύλων οινοποιίας σε συγκεντρώσεις 2,5 - 10 g/Kg τροφής στο σιτηρέσιο κρεοπαραγωγών ορνιθίων δεν επηρέασε αρνητικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κρέατος. Ειδικότερα, η προσθήκη στεμφύλων οινοποιίας σε συγκεντρώσεις 5 -10 g/Kg τροφής μπορεί να επηρεάσει θετικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρέατος.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Κρέας
Πτηνοτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015-03-12


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.