Ανάπτυξη καινοτομικών αγροτικών προϊόντων στη Δυτική Μακεδονία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ανάπτυξη καινοτομικών αγροτικών προϊόντων στη Δυτική Μακεδονία

Περιστέρη, Σταματία

Στην εργασία αρχικά, γίνεται καταγραφή των απαραίτητων πληροφοριών για τα αγροτικά προϊόντα, την καινοτομία στον αγροτικό τομέα και τέλος στη συσκευασία προϊόντων. Η μελέτη της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί την αρχή για την έρευνα, την ανάπτυξη και την υλοποίηση τεσσάρων διαφορετικών αγροτικών προϊόντων με έντονο το στοιχείο της διαφοροποίησης. Με βάση την ανάλυση των ερωτηματολογίων και τις προδιαθέσεις της αγοράς και του καταναλωτικού κοινού, αναπτύσσονται αυτά τα τέσσερα ιδιαίτερα και καινοτόμα προϊόντα που έχουν στόχο της οικονομική ανάπτυξη των περιοχών Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, ξεχωριστά αλλά και του συνόλου της Δυτικής Μακεδονίας. Τα προϊόντα που αναπτύσσονται είναι τα εξής, με βάση τον κρόκο της Κοζάνης, το τσίπουρο με Κρόκο, τα μήλα της Καστοριάς, η μηλόπιτα της Καστοριάς, το μανιτάρι των Γρεβενών και τα τέλος, τα φασόλια της Φλώρινας, η σόγια από παραδοσιακά φασόλια.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.