Η παραγωγή, εκμετάλλευση και οι οικονομικές επιπτώσεις των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα: περίπτωση μελέτης: «ο κρόκος Κοζάνης»

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η παραγωγή, εκμετάλλευση και οι οικονομικές επιπτώσεις των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα: περίπτωση μελέτης: «ο κρόκος Κοζάνης»

Βλάχος, Δημήτριος Ν.

Ερευνάται η προώθηση των αρωματικών φυτών με ιδιαίτερη αναφορά τον κρόκο Κοζάνης και εστιάζεται κυρίως στην SWOT ανάλυση του προϊόντος. Δίνεται μία εισαγωγική προσέγγιση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που αφορούν την παρούσα κατάσταση, τις τάσεις και προοπτικές τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή παραγωγικό τομέα αυτών. Γίνεται μία εκτενή αναφορά στον κρόκο Κοζάνης, στον αναγκαστικό συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών και συγκρίνεται το πώς καλλιεργείται και προωθείται ο κρόκος σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία. Θίγονται οι αδυναμίες, τα προβλήματα του Κρόκου μέσα από ανάλυση SWOT και γίνεται σύγκριση της παραγωγής του Κρόκου Κοζάνης με τις υπόλοιπες χώρες παραγωγής. Τέλος, εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τις υπάρχουσες στρατηγικές μάρκετινγκ και προτείνονται επιπλέον ενέργειες προώθησης του προϊόντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα - Μάρκετινγκ
Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.