Η παραγωγή, εκμετάλλευση και οι οικονομικές επιπτώσεις των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα: περίπτωση μελέτης: «ο κρόκος Κοζάνης»

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2015 (EN)
Η παραγωγή, εκμετάλλευση και οι οικονομικές επιπτώσεις των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα: περίπτωση μελέτης: «ο κρόκος Κοζάνης»

Βλάχος, Δημήτριος Ν.

Ερευνάται η προώθηση των αρωματικών φυτών με ιδιαίτερη αναφορά τον κρόκο Κοζάνης και εστιάζεται κυρίως στην SWOT ανάλυση του προϊόντος. Δίνεται μία εισαγωγική προσέγγιση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που αφορούν την παρούσα κατάσταση, τις τάσεις και προοπτικές τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή παραγωγικό τομέα αυτών. Γίνεται μία εκτενή αναφορά στον κρόκο Κοζάνης, στον αναγκαστικό συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών και συγκρίνεται το πώς καλλιεργείται και προωθείται ο κρόκος σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία. Θίγονται οι αδυναμίες, τα προβλήματα του Κρόκου μέσα από ανάλυση SWOT και γίνεται σύγκριση της παραγωγής του Κρόκου Κοζάνης με τις υπόλοιπες χώρες παραγωγής. Τέλος, εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τις υπάρχουσες στρατηγικές μάρκετινγκ και προτείνονται επιπλέον ενέργειες προώθησης του προϊόντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα - Μάρκετινγκ
Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)