Η επίδραση του γενότυπου στο χρόνο ζωής του πρόβειου κρέατος

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Η επίδραση του γενότυπου στο χρόνο ζωής του πρόβειου κρέατος

Συτιλίδης, Πέτρος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2015

2015


Σκοπός της εργασίας ήταν η μελέτη της επίδρασης του γενοτύπου στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πρόβειου κρέατος. Χρησιμοποιήθηκαν δείγματα κρέατος (m. semimembranosus) από προβατίνες τριών γαλακτοπαραγωγών φυλών: Μυτιλήνης, Χίου και Lacaune. Αναφορικά με το βαθμό οξείδωσης του λίπους, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές (P>0,05) μεταξύ των τριών φυλών και στις δύο εξεταζόμενες περιόδους συντήρησης. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μηλονικής διαλδεΰδης παρατηρήθηκαν στα δείγματα κρέατος της φυλής Χίου. Η συγκέντρωση της μηλονικής διαλδεΰδης (TBARS) ήταν μικρότερη από 2 mg/kg κρέατος και για τις τρεις φυλές σε όλη τη διάρκεια συντήρησης των δειγμάτων καθιστώντας το κρέας οργανοληπτικά αποδεκτό. Ο γενότυπος δεν επηρέασε τον χρόνο ζωής του πρόβειου κρέατος σε σχέση με τις μεταβολές του χρώματος και τον βαθμό οξείδωσης του λίπους.

Α > Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα
Κ > Κρέας

Κρέας
Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)