Ο κλάδος της οινοποιίας και η συμβολή του στην ελληνική οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ο κλάδος της οινοποιίας και η συμβολή του στην ελληνική οικονομία

Παπακανδεράκης, Εμμανουήλ Κ.

Ο κλάδος της οινοποιίας στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κλάδο διότι η παράγωγη, η εμφιάλωση , οι εξαγωγές του και η διάθεση του στην ελληνική αγορά επιφέρουν έσοδα. Για την βαθύτερη κατανόηση του κλάδου θα πρέπει να ανατρέξουμε στους ελληνιστικούς χρόνους έως την σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία. Το ελληνικό κρασί κατείχε πάντα περίοπτη θέση στην ελληνική κουλτούρα και η φήμη της ποιότητας του έχει επισφραγιστεί με εκατοντάδες βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς. Για την πλήρη απεικόνιση του κλάδου της οινοποιίας θα μας βοηθήσει η SWOT ανάλυση και ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στα οικονομικά αποτελέσματα παραγωγής οίνου στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την γεωγραφική κατανομή των αμπελώνων. Το marketing και η στρατηγική του, θα διαδραματίσουν ουσιαστικό παράγοντα στην προώθηση και την ανάδειξη του κλάδου σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, τονίζοντας την ταυτότητα του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές μέσα από την Στρατηγική branding-positioning.

Thesis
NonPeerReviewed

Προϊόντα - Εμπορική ονομασία
Εξαγωγές - Ελλάδα
Μάρκετινγκ
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.