Ολοκληρωμένη παραγωγή ελιάς στη Χαλκιδική

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2015 (EL)
Ολοκληρωμένη παραγωγή ελιάς στη Χαλκιδική

Ευαγγελινός, Αθανάσιος

Η παρούσα εργασία εξετάζει τη παραγωγή της βρώσιμης ελιάς. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση στην καλλιέργεια και τυποποίηση της βρώσιμης ελιάς καθώς και στους τρόπους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς. Η ελιά θεωρείται παραδοσιακό αγροτικό προϊόν της Ελλάδας, καθώς το κλίμα και το έδαφος της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη των ελαιοδέντρων. Η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα επιτραπέζιων ελιών στην ΕΕ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής εξάγεται, σε χύμα κυρίως μορφή. Αναλύονται οι ασθένειες καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης τους, η τυποποίηση της επιτραπέζιας ελιάς καθώς και οι τρόποι επεξεργασίας των ελιών. Παρουσιάζονται οι τρόποι και οι μέθοδοι διαχείρισης των αποβλήτων της επεξεργασίας των καρπών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.