Η παρούσα εργασία εξετάζει τη παραγωγή της βρώσιμης ελιάς. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση στην καλλιέργεια και τυποποίηση της βρώσιμης ελιάς καθώς και στους τρόπους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς. Η ελιά θεωρείται παραδοσιακό αγροτικό προϊόν της Ελλάδας, καθώς το κλίμα και το έδαφος της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη των ελαιοδέντρων. Η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα επιτραπέζιων ελιών στην ΕΕ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής εξάγεται, σε χύμα κυρίως μορφή. Αναλύονται οι ασθένειες καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης τους, η τυποποίηση της επιτραπέζιας ελιάς καθώς και οι τρόποι επεξεργασίας των ελιών. Παρουσιάζονται οι τρόποι και οι μέθοδοι διαχείρισης των αποβλήτων της επεξεργασίας των καρπών.
Ε > Ελιά
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Ελιά
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)