Ολοκληρωμένη παραγωγή ελιάς στη Χαλκιδική

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ολοκληρωμένη παραγωγή ελιάς στη Χαλκιδική

Ευαγγελινός, Αθανάσιος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2015

2015


Η παρούσα εργασία εξετάζει τη παραγωγή της βρώσιμης ελιάς. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση στην καλλιέργεια και τυποποίηση της βρώσιμης ελιάς καθώς και στους τρόπους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς. Η ελιά θεωρείται παραδοσιακό αγροτικό προϊόν της Ελλάδας, καθώς το κλίμα και το έδαφος της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη των ελαιοδέντρων. Η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα επιτραπέζιων ελιών στην ΕΕ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής εξάγεται, σε χύμα κυρίως μορφή. Αναλύονται οι ασθένειες καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης τους, η τυποποίηση της επιτραπέζιας ελιάς καθώς και οι τρόποι επεξεργασίας των ελιών. Παρουσιάζονται οι τρόποι και οι μέθοδοι διαχείρισης των αποβλήτων της επεξεργασίας των καρπών.

Ε > Ελιά

Ελιά

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.