Παραγωγή Ξινόμαυρου οίνου ποιοτικός έλεγχος και προσδιορισμός θειωδών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Παραγωγή Ξινόμαυρου οίνου ποιοτικός έλεγχος και προσδιορισμός θειωδών

Γιαπουτζη, Ελένη

Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την παραγωγή του ξινόμαυρου οίνου στη Μακεδονία και τον ποιοτικό του έλεγχο. Επίσης μελετά τη συγκέντρωση θειωδών (ελεύθερου και ολικού θειώδη ανυδρίτη) σε αυτόν. Οι μετρήσεις έγιναν σε δείγματα από δεξαμενές ωρίμανσης του οινοποιείου. Στα δείγματα προστέθηκε άμυλο και H2SO4 για την μέτρηση του ελεύθερου θειώδη ανυδρίτη ενώ για τη μέτρηση του ολικού θειώδη ανυδρίτη προστίθεται και διάλυμα NaOH. Κατόπιν γίνεται ογκομέτρηση με I2 και σημειώνεται η ένδειξη στην προχοΐδα αφού αλλάξει το χρώμα. Διαπιστώθηκε η συγκέντρωση θειωδών στα δείγματά μας. Με τη βοήθεια του προγράμματος Microsoft Excel 2010” απεικονίζονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε ραβδογράμματα και πίνακες.

Thesis
NonPeerReviewed

Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.