Παραγωγή Ξινόμαυρου οίνου ποιοτικός έλεγχος και προσδιορισμός θειωδών

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2016 (EN)
Παραγωγή Ξινόμαυρου οίνου ποιοτικός έλεγχος και προσδιορισμός θειωδών

Γιαπουτζη, Ελένη

Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την παραγωγή του ξινόμαυρου οίνου στη Μακεδονία και τον ποιοτικό του έλεγχο. Επίσης μελετά τη συγκέντρωση θειωδών (ελεύθερου και ολικού θειώδη ανυδρίτη) σε αυτόν. Οι μετρήσεις έγιναν σε δείγματα από δεξαμενές ωρίμανσης του οινοποιείου. Στα δείγματα προστέθηκε άμυλο και H2SO4 για την μέτρηση του ελεύθερου θειώδη ανυδρίτη ενώ για τη μέτρηση του ολικού θειώδη ανυδρίτη προστίθεται και διάλυμα NaOH. Κατόπιν γίνεται ογκομέτρηση με I2 και σημειώνεται η ένδειξη στην προχοΐδα αφού αλλάξει το χρώμα. Διαπιστώθηκε η συγκέντρωση θειωδών στα δείγματά μας. Με τη βοήθεια του προγράμματος Microsoft Excel 2010” απεικονίζονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε ραβδογράμματα και πίνακες.

Thesis
NonPeerReviewed

Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)