Η σύγχρονη διάσταση ελαιοπαραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας στους ελαιοπαραγωγικούς συνεταιρισμούς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η σύγχρονη διάσταση ελαιοπαραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας στους ελαιοπαραγωγικούς συνεταιρισμούς

Σπυρόπουλος, Ιωάννης

Δίνεται μία γενική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά ελαιόλαδου προσπαθώντας να αναλυθεί η διαδικασία από τη στιγμή που γίνεται η συγκομιδή του καρπού έως ότου καταλήξει σαν ελαιόλαδο στο πιάτο μας. Ακόμη, παρουσιάζονται απόψεις που ενθαρρύνουν τη σύσταση συνεταιρισμών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και αναδεικνύεται μέσα από τις συνεταιριστικές αξίες ότι η κοινωνική οικονομία προβάλλεται ως μέσο διεξόδου από την πολυδιάστατη κρίση. Τέλος, μέσα από την έρευνα εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία μας βοηθούν να κατανοήσουμε ευκολότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, να δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγουν και πουλούν τα προϊόντα τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Συνεταιρισμοί
Ελαιόλαδο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.