Συνεταιρισμός μαστιχοπαραγωγών Χίου: σχέσεις και παράγοντες μεταξύ μελών και συνεταιρισμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Συνεταιρισμός μαστιχοπαραγωγών Χίου: σχέσεις και παράγοντες μεταξύ μελών και συνεταιρισμού

Χαζάκης, Μιχάλης

Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο τον προσδιορισμό των παραγόντων που καθορίζουν την οικονομική και κοινωνική συμπεριφορά των Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τη σχέση τους με το συνεταιρισμό. Ο συνεταιρισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενώ παράλληλα θεωρείται ένας συνεταιρισμός πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Η έρευνα διεξήχθη με τη μορφή ερωτηματολογίου που περιείχε κλειστού τύπου ερωτήσεις σχετικές με τη παραγωγή, τη παραλαβή, τον καθαρισμό, την επεξεργασία, τη συσκευασία και τη προώθηση της μαστίχας σε νέες αγορές. Τις απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα, έδωσαν 159 παραγωγοί, οι οποίοι γνωρίζουν καλά όλη τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος και τον κόπο αλλά και το χρόνο που χρειάζεται έτσι ώστε να δημιουργηθεί το φυσικό προϊόν της μαστίχας.

Thesis
NonPeerReviewed

Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.