Οργανοληπτικός έλεγχος τροφίμων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Οργανοληπτικός έλεγχος τροφίμων

Κωστόπουλος, Αθανάσιος

Η οργανοληπτική ανάλυση είναι ένας επιστημονικός κλάδος που χρησιμοποιείται για να προκαλέσει, να μετρήσει, να αναλύσει και να ερμηνεύσει τις αντιδράσεις σε εκείνα τα χαρακτηριστικά των τροφίμων που γίνονται αντιληπτές από τις αισθήσεις της όρασης, όσφρησης, γεύσης, αφής και ακοής. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές σημαντικές εξελίξεις στη χρήση της οργανοληπτικής ανάλυσης, τόσο στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, όσο και σε πολλές βιομηχανίες που δεν παράγουν τρόφιμα. Ο οργανοληπτικός έλεγχος χρησιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό στη βιομηχανία τροφίμων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την τροποποίηση των συνταγών και την αξιολόγηση των προϊόντων. Παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της ποιότητας και της εμπορίας των προϊόντων. Πολλοί τύποι δοκιμών οργανοληπτικού ελέγχου έχουν επινοηθεί για να εκπληρώσουν μια σειρά από εξειδικευμένους στόχους. Οι κύριες κατηγορίες είναι οι δοκιμές διαφοροποίησης, οι δοκιμές προτίμησης και οι περιγραφικές δοκιμές.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.