Στόχος αυτής της εργασίας είναι ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε καφεΐνη δειγμάτων ενεργειακών ποτών και αναψυκτικών, καθώς η καφεΐνη όπως είναι γνωστό είναι ένα από τα κύρια συστατικά των ποτών αυτού του είδους. Καταγράφονται οι τιμές του pH των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι η μέση περιεκτικότητα των αναψυκτικών σε καφεΐνη είναι 56,408 ppm, ενώ η μέση περιεκτικότητα των ενεργειακών ποτών είναι 190,878 ppm. Όλα τα δείγματα είχαν όξινα pH, με τα αναψυκτικά να είναι στο σύνολό τους ελαφρώς πιο όξινα από τα ενεργειακά ποτά.