Γυναίκα και διαφήμιση προβολή του σύγχρονου ρόλου της γυναίκας στα ελληνικά γυναικεία ηλεκτρονικά περιοδικά.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Γυναίκα και διαφήμιση προβολή του σύγχρονου ρόλου της γυναίκας στα ελληνικά γυναικεία ηλεκτρονικά περιοδικά.

Μιχαλοπούλου, Μαρία

Στην συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία γίνεται μια προσπάθεια ανάλυσης της προβολή της γυναίκας στα ελληνικά γυναικεία ηλεκτρονικά περιοδικά. Η έρευνά μας διεξήχθει από τις 11/4/2016 έως τις 4/ 9/ 2016 και τα περιοδικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το faysbook.gr, το jenny.gr ,το Woman's.gr, το WomanIdol.gr, το Queen.gr, το Marymary.gr, το missbloom.gr, το Womenonly.gr, το tell a woman.gr και το t-life.gr.. Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να εξετάσουμε τον τρόπο που προβάλλεται η γυναίκα στα περιοδικά μέσω των διαφημίσεων και των άρθρων που υπάρχουν σε αυτά. Θα παραθέσουμε τους όρους της διαφήμισης και της διαδικτυακής διαφήμισης, θα αναφερθούμε στην προβολή της γυναικάς στα ελληνικά γυναικεία ηλεκτρονικά περιοδικά, στα γυναικεία στερεότυπα της διαφήμισης και τέλος θα παρουσιάσουμε την έρευνα μας. Στην έρευνα μας θα εξετάσουμε το λογότυπο των περιοδικών, την θεματολογίας τους, των αριθμό των άρθρων τους καθώς και τις διαφημίσεις που προβάλλονται στην αρχική σελίδα των περιοδικών και στις στήλες τους. Έπειτα λοιπόν από την σύγκριση των περιοδικών αυτών προκύπτουν κάποια συμπεράσματα. Πιο συγκεκριμένα παρατηρούμε κοινές στήλες στα περιοδικά, κοινές διαφημίσεις, διαφημίσεις μόνο με την μορφή banners και pop ups καθώς και το γεγονός ότι τα περιοδικά προβάλλουν και τον παραδοσιακό ρόλο της γυναίκας αλλά και τον σύγχρονο χωρίς να εστιάζουν περισσότερο σε κάποιον συγκεκριμένο.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαφήμιση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.