Ο πλούσιος τουρισμός στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Ο πλούσιος τουρισμός στην Ελλάδα

Ντεγκτέρεβα, Ναταλία Β.

Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός στις μέρες μας καθώς αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κοινωνικοοικονομικούς κλάδους κι έχει κοινωνικοποιηθεί και εκδημοκρατιστεί σε μεγάλο βαθμό σε πολλές χώρες. Στην Ελλάδα ο τουριστικός κλάδος έχει ιδιαίτερο ρόλο καθώς συνεισφέρει στο ΑΕΠ και μειώνει σημαντικά την ανεργία. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ειδικά σήμερα, που υπάρχει κρίση, είναι ο μοναδικός κλάδος που συνεχίζει και φέρνει τα μεγαλύτερα έσοδα στην χώρα. Για αυτόν τον λόγο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να καλυτερέψουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες τους κι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να υποστηρίξει τις δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στους τουρίστες προκειμένου να τους προσελκύσει. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί αρκετές υποδομές οι οποίες χρειάζονται συντήρηση και προσοχή προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητά τους. Εξαιτίας του ανταγωνισμού που έχει η χώρα, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται σε καλή κατάσταση το ιδιαίτερα μοναδικό τουριστικό προϊόν που πουλάει, "ήλιος και θάλασσα". Η Ελλάδα, έχει το καταλληλότερο για τουρισμό ήπιο κλίμα, τις καλύτερες θάλασσες και τα ομορφότερα τοπία που συνδυάζουν βουνό & θάλασσα που την κάνουν μοναδική. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες που προσφέρει, προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστικών αφίξεων αλλά τους υπόλοιπους μήνες ο αριθμός αυτός μειώνεται. Αυτό σημαίνει πως ο εναλλακτικός τουρισμός που προσφέρει, θέλει περισσότερη υποστήριξη, μεγαλύτερη βάση και προσοχή.

Thesis
NonPeerReviewed

Εναλλακτικός τουρισμός
Τουρισμός - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016-04


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.