Η επίδραση των χρωμάτων στο μάρκετινγκ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η επίδραση των χρωμάτων στο μάρκετινγκ

Κιοσέ, Ανέτα

Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας είναι η έρευνα σχετικά με την επίδραση των χρωμάτων στην εικόνα μιας επιχείρησης και στην προτίμηση των χρωμάτων ανάλογα με το είδος της επιχείρησης. Έρευνες αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια δυνατή σχέση ανάμεσα στα χρώματα, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές. Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την συμπεριφορά του καταναλωτή σχετικά με την αγορά ενός προϊόντος, την άποψή του για το ίδιο το προϊόν όπως και τα συναισθήματα του, γι’ αυτό και θεωρούνται βασικός παράγοντας σε διάφορα είδη του μάρκετινγκ, όπως για παράδειγμα το digital marketing. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα χρώματα για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Το μεγαλύτερο μέρος των οπτικών τους ερεθισμάτων και πληροφοριών περιλαμβάνουν χρώματα. Η σωστή χρήση των χρωμάτων περιέχει τα κατάλληλα μηνύματα και είναι ευχάριστα στην όραση ενώ τα λάθος χρώματα προκαλούν δυσαρέσκεια. Σαν εργαλείο μάρκετινγκ το χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο παραπλάνησης και κατεύθυνσης, ενώ σαν λειτουργικό στοιχείο της ανθρώπινης όρασης το χρώμα μπορεί να κεντρίσει την προσοχή, να χαλαρώσει ή να ενοχλήσει, καθώς επίσης και να επηρεάσει την αναγνωσιμότητα ενός κειμένου. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω καθώς και την κουλτούρα, το φύλο και την ηλικία της αγοράς στόχου συμπεραίνουμε ότι η χρήση των κατάλληλων χρωμάτων ενισχύει και συνεισφέρει στην επιτυχία μιας διαφήμισης, ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις
Μάρκετινγκ
Διαφήμιση
Καταναλωτική συμπεριφορά
Επιχειρήσεις - Ανταγωνιστικότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017-06


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.