Κόστος εμπορίας και παραγωγής προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, η περίπτωση του κρασιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Κόστος εμπορίας και παραγωγής προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, η περίπτωση του κρασιού

Μπόγλη, Δήμητρα

Τις τελευταίες δεκαετίες η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων απασχολούν όλο και περισσότερο το κοινό. Οι καταναλωτές θέλουν να είναι βέβαιοι ότι τα τρόφιμα που αγοράζουν στα σουπερμάρκετ ή που καταναλώνουν στα εστιατόρια είναι ασφαλή, θρεπτικά και υγιεινά και ότι παράγονται βάσει συγκεκριμένων προτύπων. Περιστατικά, όπως η εκδήλωση της νόσου των «τρελών αγελάδων» ή η κρίση των διοξινών, αύξησαν τη γενική ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Οι καταναλωτές απαιτούν από τους παραγωγούς, τις εταιρείες τροφίμων και τους εμπόρους όσο το δυνατόν υψηλότερα πρότυπα και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πού και πώς παράγονται τα τρόφιμα. Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτύπων, κανόνων και μεθόδων ελέγχου για να εξασφαλίσει ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Η Ε.Ε. συμμετέχει στη λήψη μέτρων για κάθε στάδιο της παραγωγής τροφίμων από το αγρόκτημα στο εργοστάσιο και στο πιάτο, για να εξασφαλίσει πως ότι τρώμε είναι ασφαλές και υγιεινό.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπέλια - Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.