Κόστος εμπορίας και παραγωγής προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, η περίπτωση του κρασιού

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2009 (EN)
Κόστος εμπορίας και παραγωγής προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, η περίπτωση του κρασιού

Μπόγλη, Δήμητρα

Τις τελευταίες δεκαετίες η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων απασχολούν όλο και περισσότερο το κοινό. Οι καταναλωτές θέλουν να είναι βέβαιοι ότι τα τρόφιμα που αγοράζουν στα σουπερμάρκετ ή που καταναλώνουν στα εστιατόρια είναι ασφαλή, θρεπτικά και υγιεινά και ότι παράγονται βάσει συγκεκριμένων προτύπων. Περιστατικά, όπως η εκδήλωση της νόσου των «τρελών αγελάδων» ή η κρίση των διοξινών, αύξησαν τη γενική ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Οι καταναλωτές απαιτούν από τους παραγωγούς, τις εταιρείες τροφίμων και τους εμπόρους όσο το δυνατόν υψηλότερα πρότυπα και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πού και πώς παράγονται τα τρόφιμα. Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτύπων, κανόνων και μεθόδων ελέγχου για να εξασφαλίσει ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Η Ε.Ε. συμμετέχει στη λήψη μέτρων για κάθε στάδιο της παραγωγής τροφίμων από το αγρόκτημα στο εργοστάσιο και στο πιάτο, για να εξασφαλίσει πως ότι τρώμε είναι ασφαλές και υγιεινό.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπέλια - Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)