Μέτρηση χημικής σύστασης και ολικής μεσόφιλης χλωρίδας γάλακτος με κλασσικές και σύγχρονες μεθόδους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μέτρηση χημικής σύστασης και ολικής μεσόφιλης χλωρίδας γάλακτος με κλασσικές και σύγχρονες μεθόδους

Πανταζής, Περικλής

Για τον προσδιορισμό των στοιχείων του γάλακτος έχουν γίνει πολλές μελέτες και επιστημονικές έρευνες. Τις κυριότερες αυτών θα μελετήσουμε και παρακάτω και κυρίως την φυσική και χημική σύσταση του γάλακτος. Με την βοήθεία της επιστήμης οι αναλύσεις του γάλακτος σε βιομηχανικό επίπεδο έχουν απλοποιηθεί πολύ και έτσι κερδίζουμε χρόνο αλλά έχουμε και μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στα αποτελέσματα μας. Έτσι μετά τις κλασσικές μεθόδους θα δούμε και τις αναλύσεις με την βοήθεια της Bactoscan και Milkoscan όπου μετρούν την ολική μεσόφιλη χλωρίδα και την χημική σύσταση του γάλακτος αντίστοιχα. Έτσι με την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων θα έχουμε μια σαφή εικόνα σε καθημερινή βάση για τις μεταβολές των στοιχείων όλων των ειδών του γάλακτος που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα (πρόβειο ,αγελαδινό) αλλά και ένα μέσο όρο των αποτελεσμάτων μηνιαίως ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε και να δούμε τις μεταβολές τους και τις αιτίες αυτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Χλωρίδα
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.