Μέτρηση χημικής σύστασης και ολικής μεσόφιλης χλωρίδας γάλακτος με κλασσικές και σύγχρονες μεθόδους

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μέτρηση χημικής σύστασης και ολικής μεσόφιλης χλωρίδας γάλακτος με κλασσικές και σύγχρονες μεθόδους

Πανταζής, Περικλής

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Για τον προσδιορισμό των στοιχείων του γάλακτος έχουν γίνει πολλές μελέτες και επιστημονικές έρευνες. Τις κυριότερες αυτών θα μελετήσουμε και παρακάτω και κυρίως την φυσική και χημική σύσταση του γάλακτος. Με την βοήθεία της επιστήμης οι αναλύσεις του γάλακτος σε βιομηχανικό επίπεδο έχουν απλοποιηθεί πολύ και έτσι κερδίζουμε χρόνο αλλά έχουμε και μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στα αποτελέσματα μας. Έτσι μετά τις κλασσικές μεθόδους θα δούμε και τις αναλύσεις με την βοήθεια της Bactoscan και Milkoscan όπου μετρούν την ολική μεσόφιλη χλωρίδα και την χημική σύσταση του γάλακτος αντίστοιχα. Έτσι με την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων θα έχουμε μια σαφή εικόνα σε καθημερινή βάση για τις μεταβολές των στοιχείων όλων των ειδών του γάλακτος που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα (πρόβειο ,αγελαδινό) αλλά και ένα μέσο όρο των αποτελεσμάτων μηνιαίως ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε και να δούμε τις μεταβολές τους και τις αιτίες αυτών.

Χ > Χλωρίδα
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Χλωρίδα
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)