Παραγωγή ροδακίνων στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγή ροδακίνων στην Ελλάδα

Παπαδοπούλου, Δήμητρα

Η Ελλάδα ήταν και είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου απατώνται πολλά είδη δέντρων ως αυτοφυή ή καλλιεργούνται για τον καρπό τους. Στην παρουσία πληθώρας δενδροκομικών ειδών στον Ελλαδικό χώρο, συμβάλλουν η ποικιλότητα των κλιματικών συνθηκών και η ποικιλότητα του εδαφικού ανάγλυφου μεταξύ τω διαφόρων γεωγραφικών διαμερισμάτων. Στη χώρα μας συναντά κανείς ορεινές περιοχές, λοφώδεις περιοχές μικρότερου υψόμετρου, μεγάλες πεδιάδες ή αλλιώς κάμπους, παραθαλάσσιες περιοχές, λοφώδεις περιοχές κοντά στη θάλασσα κ.ά. Από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών, παρατηρείται ένα μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος. Έτσι υπάρχουν περιοχές ζεστές, δροσερές, ψυχρές. Οι διάφορες εδαφοκλιματικές συνθήκες επιτρέπουν την ευδοκίμηση φυλλοβόλων ειδών αλλά και αειφύλλων. Στις νότιες-θερμότερες περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα ευνοείται η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και της ελιάς, ενώ στις βόρειες-ψυχρότερες περιοχές, κυριαρχεί η καλλιέργεια φυλλοβόλων ειδών, όπως ροδακινιά, μηλιά, βερικοκιά και αχλαδιά. Οι κατά κανόνα περιοχές του ροδάκινου είναι ο κάμπος της Βέροιας, οι περιοχές της Νάουσας, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινή Αγροτική Πολιτική
Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.