Παραγωγή, ποιότητα βιολογικού ελαιόλαδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Παραγωγή, ποιότητα βιολογικού ελαιόλαδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Πλατανίτης, Γεώργιος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Στο πτυχική που ακολουθεί περιγράφεται για το Νομό Ηλείας, η διαδικασία καλλιέργειας της βιολογικής ελιάς, οι τρόποι που γίνεται η συγκομιδή του βιολογικού ελαιοκάρπου, όλη η διαδικασία της επεξεργασίας του καρπού για να μας δώσει το βιολογικό ελαιόλαδο καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν αναντικατάστατο για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος του βιολογικού ελαιολάδου, η ανάγκη χρησιμοποίησης του συστήματος διασφάλισης HACCP και πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του βιολογικό ελαιολάδου από την χρησιμοποίηση του συστήματος αυτού. Ένα άλλο θέμα που αναφέρεται είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και τρόποι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων σε ότι έχει σχέση με το βιολογικό ελαιόλαδο.

Ε > Ελαιόλαδο
Ε > Ελαιοτριβεία
Π > Ποιοτικός έλεγχος

Ελαιοτριβεία
Ποιοτικός έλεγχος
Ελαιόλαδο

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.