Παραγωγή και τυποποίηση οίνου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγή και τυποποίηση οίνου

Σερετίδης, Γεώργιος

Το κρασί (οίνος) είναι ένα αλκοολούχο ποτό, προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού των σταφυλιών (μούστος). Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια. Το κρασί είναι το εθνικό ποτό της χώρας μας αφού παρασκευαζόταν και καταναλωνόταν από τους αρχαίους Έλληνες ακόμα, κάνοντας έτσι γιορτές και τελετές στο όνομα του θεού Διόνυσου, θεού του κρασιού. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η τυποποίηση και συσκευασία του οίνου. Δηλαδή, η εργασία αυτή αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το κρασί από το σταφύλι, στο πως γίνεται η ταξινόμηση του οίνου σε κατηγορίες με βάση τα εμπορικά πρότυπα ποιότητας, στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο, στις διαδικασίες που περιλαμβάνει η τυποποίηση του οίνου, στα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία του, καθώς και στη σήμανση αυτής.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.