Παραγωγή και τυποποίηση οίνου

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2009 (EN)
Παραγωγή και τυποποίηση οίνου

Σερετίδης, Γεώργιος

Το κρασί (οίνος) είναι ένα αλκοολούχο ποτό, προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού των σταφυλιών (μούστος). Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια. Το κρασί είναι το εθνικό ποτό της χώρας μας αφού παρασκευαζόταν και καταναλωνόταν από τους αρχαίους Έλληνες ακόμα, κάνοντας έτσι γιορτές και τελετές στο όνομα του θεού Διόνυσου, θεού του κρασιού. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η τυποποίηση και συσκευασία του οίνου. Δηλαδή, η εργασία αυτή αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το κρασί από το σταφύλι, στο πως γίνεται η ταξινόμηση του οίνου σε κατηγορίες με βάση τα εμπορικά πρότυπα ποιότητας, στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο, στις διαδικασίες που περιλαμβάνει η τυποποίηση του οίνου, στα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία του, καθώς και στη σήμανση αυτής.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)